Српска верзија

Наши акционари


OAO "GAZPROM"
JP "SRBIJAGAS"
Centrex Europe Energy & Gas AG

Вести

 

  ●  09.12.2010.год. Извршни директор „Југоросгаз“ а.д. Владимир Колдин је на састанку са Градоначелником града Крушевца Десимиром Павловићем дао информацију у вези са предлогом за сарадњу између „Југоросгаз“ а.д. и Аутотранспортног предузећа „Југопревоз“ а.д. по питању прераде аутобуса за коришћење компримованог природног гаса као погонског горива. С обзиром да се природни гас већ дуги низ година у другим земљама користи као моторно гориво, већ постоје одговарајући технички пројекти који у потпуности одговарају захтевима сигурности и заштите природне средине. Овај пројекат ће, како је подвукао директор „Југоросгаз“ а.д., помоћи не само у смањењу трошкова за гориво и одржавање аутобуса „Југопревоз“ а.д., већ ће, заменом дизел горива које је карактеристично по високом нивоу избацивања штетних материја и гасова у атмосферу, побољшати еколошку ситуацију у граду.

Градоначелник, Десимир Павловић је обећао пуну подршку овом пројекту и, са своје стране, подвукао еколошку ситуацију и огроман значај за очување природе и изразио наду да ће смањење трошкова за одржавање аутобуса и гориво, омогућити снижење цене карата за превоз путника у градском и приградском превозу.

Извршни директор „Југоросгаз“ а.д. Владимир Колдин и Финансијски директор „Југопревоз“ а.д. Зоран Мишић су потписали Протокол о намерама за реализацију пројекта за прераду аутопарка овог аутопревозника за коришћење компримованог природног гаса као погонског горива.

 

Архива:   1   2      4    5