Српска верзија

Наши акционари


OAO "GAZPROM"
JP "SRBIJAGAS"
Centrex Europe Energy & Gas AG

Вести

 • 05.11.2009. Уприличено је свечано отварање радова на гасификацији Општине Лучани. Изванредни и опуномоћени Амбасадор Руске Федерације у Републици Србије Александар Конузин је симболично означио почетак радова. У свом говору он је нагласио да су Русија и Србија потписале низ глобалних споразума о сарадњи, међу којима и споразум о сарадњи у области енергетике. Почетак изградње дистрибутивне мреже у Општини Лучани је један он низа пројеката у оквиру руско-српског партнерства.

   

 •  

   

  Током ове манифестације организована је посета фабрици „Милан Благојевић“ и комбината „Гуча“. У Општини Гуча одржана је презентација пројекта гасификације Општине Лучани и организован сусрет са представницима агроиндустријских и индустријских предузећа Општине, на чија питања је одговарао трговински аташе Руске Федерације у Републици Србији Јевгеније Кудинов.

   

   

  У присуству представника локалних, регионалних и централних средстава јавног информисања одржана је конференција за штампу. Одговарајући на питања новинара, Извршни директор „Југоросгаз“ а.д. Владимир Колдин је изјавио да I етапа гасификације Општине Лучани предвиђа изградњу дистрибутивног гасовода до фабрике „Милан Благојевић - наменска“ и прикључење индустријских потрошача, који се налазе дуж трасе гасовода. Нагласио је да је завршетак изградње и почетак испорука гаса планиран најкасније до 31. марта 2010 године. Владимир Колдин је такође, констатовао добру сарадњу са руководством Општине, нагласивши да се у Општини Лучани сва питања везана за гасификацију решавају без задршке. Председник Општине Лучани Слободан Јоловић је истакао значај почетка гасификације за Општину и изразио наду да ће II етапа гасификације, која предвиђа изградњу гасовода до Гуче бити реализована.

   

   

   

 • 28.10.2009. У Нишу је у присуству изванредног и опуномоћеног амбасадора Руске Федерације у Републици Србији Александра Конузина и Државног секретара Министарства рударства и енергетике Душана Мракића свечано пуштена у рад дистрибутивна гасоводна мрежа.

   

   

   

   

  Тим поводом потписан је и Протокол о наставку гасификације између „Југоросгаз“ и  града Ниша. У присуству представника централних и локалних медија Протокол су потписали градоначелник Ниша Милош Симоновић и Извршни директор „Југоросгаз“ а.д. Владимир Колдин, после чега је одржана конференција за штампу.

  Милош Симоновић је честитао становницима Ниша на отварању градске дистрибутивне мреже и изјавио да је остварењу циља – довођења гаса до домаћинстава у граду Нишу допринела блиска сарадња између градских власти и инвеститора „Југоросгаз“ а.д.

   

   

   

     

  У свом обраћању Владимир Колдин  је нагласио да потписивањем Протокола „Југоросгаз“ а.д. званично пушта у експлоатацију дистрибутивну мрежу у 7 насеља града Ниша – „Ратко Павловић“, „Ћеле кула-Медијана“, „Ратко Јовић“, „Црвена звезда“, „Ледена стена“, „Никола Тесла“ и „Брзи Брод“ . Овим су створене могућности за прикључење на мрежу око 8.000 домаћинстава као и за коришћење једног од еколошки најчистијег и најекономичнијег енергента – природног гаса. Истовремено, г-дин Колдин је изразио захвалност свим предузећима-извођачима радова на изградњи дистрибутивне мреже и пожелео им успех у даљој гасификацији града.

     Одговарајући на питања новинара, Владимир Колдин је констатовао да је тренутно само око 100 потрошача потписало уговор о прикључењу на дистрибутивну гасоводну мрежу, што сматра веома ниским показатељем.  Тим поводом је објаснио да је „Југоросгаз“ а.д. са своје стране завршио све неопходне радове, а да даља прикључења зависе искључиво од стања унутрашњих инсталација у објектима будућих потрошача, односно од поседовања дозволе за њихово коришћење.

   

   

   

   

    

     Пуштање гаса за домаћинста града Ниша пропраћено је симболичним паљењем бакље на МРС у насељу „Никола Тесла“ од стране градоначелника Ниша Милоша Симоновића.

     Амбасадор Руске Федерације Александар Конузин је приликом првог пуштања гаса у инсталацију потрошача пожелео свим становницима Ниша боље грејање током наступајуће зиме  уз коришћење новог енергента – руског природног гаса.  


   

 • 15.10.2009. У Александровцу је обављено потписивање уговора за прикључење на дистрибутивну гасоводну мрежу (у изградњи) са градским привредним предузећима. На питања представника предузећа одговарали су стручњаци из Југоросгаза а.д. Београд.


 • 14.10.2009. У Општини Лучани је обављено потписивање уговора за прикључење на дистрибутивну гасоводну мрежу (у изградњи) са Генералним директором предузећа «Милан Благојевић - наменска» АД Радошем Миловановићем и другим привредним предузећима Општине.

    На састанку са Председником Општине Слободаном Јоловићем Извршни директор Југоросгаз а.д. Владимир Колдин је рекао, да се почетак  испоруке гаса планира најкасније за 31. март 2010. године, а ако временски услови буду погодовали изградњи мреже и инсталације код индустријских потрошача буде спремне, са испорукама природног гаса се може започети већ 2009. године.


   

 • 13.10.2009. Извршни директор Југоросгаз а.д. Владимир Колдин је на позив Председника Општине Ражањ Добрице Стојковића учествовао у прослави, која је одржана у част Дана Општине Ражањ. Председник Скупштине Општине Ражањ Миодраг Рајковић је предао Југоросгазу а.д. Велику повељу за допринос у развоју Општине.


 • 25.09.2009. године свечано је отворено представништво Југоросгаз а.д. у Нишу. У присуству представника централних и локалних медија гостима су се обратили Извршни директор Југоросгаз а.д. Владимир Колдин и градоначелник Ниша Милош Симоновић. У просторијама представништва изложена је опрема за унутрашњу гасну инсталацију најбољих српских и европских произвођача.

    Владимир Колдин је нагласио да ће, почев од понедељка 28.09.2009.године, представништво Југоросгаз а.д. у Нишу, ул. Зетска бр. 6, бити отворено од 8 до 16 часова за све посетиоце, а све потребне информације, у вези са прикључењем на гасоводну мрежу, се могу добити на телефоне 018/42-85-940, 42-85-950 и 069/18-18-018.  

    Владимир Колдин се на крају обратио јавности са молбом, да све евентуалне примедбе, сугестије и замерке, које се могу појавити у вези са радом  представништва у Нишу, буду саопштене седишту предузећа Југоросгаз а.д. у Београду.

 • 22.09.2009. године је одржан састанак између руководства Југоросгаз а.д. и представника привреде Општине Лучани. Размотрена су питања прикључења објеката на планирану гасоводну мрежу. У циљу оптимизације радова према резултатима састанка састављен је Протокол, који су потписали Председник Општине Слободан Јоловић, Извршни директор Југоросгаз а.д. Владимир Колдин и у име представника привреде заменик директора А.Д. „Милан Благојевић“ Миомир Сретеновић.

Архива:   1   2      4    5